2014. augusztus 24., vasárnap

Az Eredeti Film

Hibbant-szigeten vikingek élnek. Életüket gyakorta sárkányok veszélyeztetik, amik felperzselik otthonaikat és ellopják állataikat, ezért ádázan harcolnak ellenük. A kétbalkezes főhős (Hablaty - az eredetiben: Hiccup, vagyis „Csuklás” a neve) a falu vezérének fia, a kovácsműhelyben segédkezik. Harcolni nem engedik, mivel még nincs kiképezve a sárkányok elleni harcra. Ő azonban feltalál egy gépet, amivel a legrettegettebb, leggyorsabb sárkányt, az „Éjfúriát” titokban sikerül lelőnie.
Ez a vikingek történetében még senkinek sem sikerült.
Hablaty azt gondolja, ha megölt a sárkányt, akkor a falu népe tisztelni fogja. Ám a lelőtt sárkány életben maradt. Hablaty képtelen megölni a védtelen, fogságba esett lényt, aminek megsérült a farka végén lévő bőrdarab, ezért nem tud elrepülni a katlanból, ami fogva tartja. Hablaty egy kiegészítőt fabrikál, aminek segítségével a sárkány újra a levegőbe tud emelkedni. Hablaty véletlenül a hátán van éppen, amikor ez megtörténik.
Közben a faluban megkezdődik a viking gyerekek harcossá képzése. Hablatynak nincs ínyére a dolog, ám nem akarja megbántani az apját, ezért részt vesz a képzésben. Miközben folyik a képzés, Hablaty és sárkánya (Fogatlan) egyre jobban megismerik egymást, mert a Hablaty által készített alkatrésszel meg tudja ülni a sárkányt, ami újra képes repülni. Az idő múlásával egyre jobban összeszoknak, Hablaty egyre jobban megismeri a sárkányokat (megtanulja milyen módszerekkel lehet leszerelni őket (pl. jó szó, simogatás, stb.)), és rájön, hogy a sárkányok sokkal barátságosabbak, mint mindenki gondolta volna.
Hablaty titka, hogy saját sárkánya van, nem sokáig maradhat titokban, mert a falu legszebb és legügyesebb fegyverforgató lánya, Astrid megtudta a titkot, és együtt repültek a sárkány hátán, mikor is elérték a sárkányok rejtekhelyét. Kiderült, hogy a sárkányok nem maguknak gyűjtenek élelmet, hanem egy sokkalta nagyobb sárkánynak.
Hazaérkezésük után véget ér az ifjú harcosok képzése, és jön a végső megmérettetés, amelyben egy sárkányt kell megölni, de ennek elkerülésére Hablaty a békésebb módot választja. A falu népe nem érti a harc nélküli győzelmet, a sárkányokkal való barátkozást, ezért közbeavatkoznak, a törzs főnökével az élen. Miután a falusiak elkapták Fogatlant, Hablaty elmondja apjának, hogy megtalálta a sárkányok fészkét (amit a viking harcosok már évszázadok óta keresnek) de egyúttal arra kéri apját, ne zaklassa a sárkányokat. Az apja nem érti, hogy a fia a sárkányok pártját fogja, megtagadja fiát és sok viking hajóval a sárkányfészek felé indul a seregével.
A végső csatában a vikingek szembetalálják magukkal egy óriási sárkánnyal, aminek legyőzéséhez szükségük van Hablaty és Fogatlan párosára, valamint azokra az ifjakra, akik az arénában gyakorlásra használt sárkányokon repültek a harcosok után. A sárkány legyőzése után úgy tűnik, hogy Hablaty is és Fogatlan is elesett a csatában, ám nem így történt, mert a sárkány a testével védte gazdáját.Hablaty csak a bal lábszárát vesztette el.A film végén látjuk Hablaty és Astrid beteljesült szerelmét, és azt, hogy a vikingek és a sárkányok teljes békében élnek egymás mellett a faluban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése